Half Double: Flytelementet kort forklart

Half Double

5 min. lesning

Kravene til raskere leveranser og evnen til å respondere på endringer øker stadig, noe som gjør det viktigere enn noensinne å optimalisere arbeidsflyten. Half Double-metodikken, med sitt fokus på å maksimere prosjekteffekten, har utviklet flytelementet for å møte disse behovene.

Dette blogginnlegget er det andre i en serie på tre hvor vi dykker ned i de grunnleggende elementene i Half Double. Her ser vi nærmere på hvordan flytelementet bidrar til å øke prosjektets hastighet og kvalitet ved å skape jevnere og mer effektiv arbeidsflyt.

Hva er flytelementet?

Flytelementet i Half Double fokuserer på å redusere prosjektets gjennomføringstid og forbedre leveransekvaliteten ved å skape en smidig og effektiv arbeidsflyt. Dette innebærer å minimere ventetid, eliminere flaskehalser, og sikre at teamet kan jobbe kontinuerlig uten unødvendige avbrudd.

Målet er å levere høy verdi raskt og kontinuerlig, og dermed forbedre både prosjektets tempo og kvalitet.

LES OGSÅ: Half Double: Effektelementet kort forklart

I denne videoen fra Half Double Institute får du en kort introduksjon til flytelementet.

  

Verktøy innenfor flytelementet

Innenfor flytelementet benyttes tre hovedverktøy:

1. Uforming av samlokalisering

Fordel teamet > 50 % og sørg for samlokalisering:

For å øke produktiviteten og redusere ledetiden er det avgjørende å ha et kjerneteam som er høyt allokert til prosjektet, minst 50 % av tiden. Samlokalisering bidrar til å redusere kompleksiteten i tid og rom, slik at teamet kan fokusere på å løse komplekse problemer. Dette skaper de rette arbeidsforholdene for effektive prosjektteam og øker produktivitet, fremdrift og innovasjon.

Hvordan:

  • Identifiser de viktigste prosjektmedlemmene som skal samlokaliseres.
  • Forankre forpliktelse fra ledelsen om > 50 % allokering og fysisk/virtuell tilstedeværelse i prosjektet.
  • Opprett et arbeidsområde som støtter høyintensiv samhandling og læring.

Lær mer om hvordan skape tidlig effekt i prosjekter. Les mer om Half  Double-sertifiseringen her.

2. Visuell planlegging og vitale prosjektdata

Øk innsikt og engasjement ved hjelp av visuelle verktøy og planer:

Visualisering av prosjektet øker engasjementet, samkjøringen og den felles forståelsen blant alle involverte. Visuelle verktøy kan brukes til rask prototyping, fasilitering av gruppesesjoner og sprintplanlegging. En visuell sprintplan gir en detaljert oversikt over de kommende ukene, og brukes til koordinering av teamarbeid, sporing av fremdrift og identifisering av forbedringsområder.

Hvordan:

  • Samle kjerneteamet og dele prosjektoversikten.
  • Bestem sprintens resultater for å skape verdi på kort sikt.
  • Definer enkle resultatindikatorer for teamet for å følge opp progresjonen.
  • Evaluer prosjektrisikoer og identifiser tiltak for å redusere dem.

3. Rytme i viktige hendelser

Definer en fast prosjektpuls for interaksjon med interessenter:

En fast prosjektpuls og rytme i viktige hendelser skaper høyere energi, bedre effektivitet, høyere kvalitet og raskere utviklingshastighet. Prosjektet følger en spesifikk rytme bygget opp av fem nøkkelhendelser: sprintplanlegging, daglig visuell status, ukentlig tilbakemelding på løsning, planlegging av neste uke og gjennomgang av sprintløsning.

Hvordan:

  • Sprintplanlegging: Planlegg de kommende fire ukene basert på det overordnede løsningsdesignet.
  • Daglig visuell status: Møt daglig for en kort statusoppdatering på fremdrift og utfordringer.
  • Ukentlig tilbakemelding: Få tilbakemelding på oppnådde resultater fra et team av fageksperter.
  • Planlegging av neste uke: Planlegg daglige oppgaver for den kommende uken. 
  • Gjennomgang av sprintløsning: Få tilbakemelding på sprintens resultater fra nøkkelinteressenter.

LES OGSÅ: Gjør Half Double-metodikken en forskjell i praksis?

Flytelementet i Half Double-metodikken er avgjørende for å skape en smidig, effektiv og kontinuerlig arbeidsflyt i prosjekter. Gjennom høy allokering og samlokalisering av teamet, bruk av visuelle verktøy for å øke innsikt og engasjement, og en fast prosjektpuls for regelmessig interaksjon med interessenter, kan teamet levere høy verdi raskt og konsistent.

I en verden der tids- og kvalitetskravene stadig øker, gir flytelementet verktøyene og metodene som trengs for å møte disse utfordringene på en effektiv måte. Ved å integrere flytelementet i prosjektarbeidet kan virksomheter forbedre sine prosesser, øke interessenttilfredsheten, og oppnå bedre resultater raskere og med høyere kvalitet.

I det neste blogginnlegget i denne serien vil vi se nærmere på ledelseselementet i Half Double.

Kilde: Half Double Institute
Lær hvordan du kan skape tidlig effekt i dine prosjekter. Les mer om Half-Double sertifisering her.


Christine jobber som Product Marketing og Growth Manager i Metier og har tidligere jobbet som journalist i USA. Hun er ansvarlig for at vi produserer nyttig informasjon og fagstoff relatert til prosjektledelse, smidig og digitalisering. Christine har studert media og kommunikasjon på University of South Florida, er sertifisert i PRINCE2 Foundation og ScrumMaster og har en diplomgrad i prosjektledelse fra SKEMA Business School.


Likte du dette blogginnlegget? Da tror vi at disse også passer for deg

Half Double: Ledelseselementet kort forklart

Evnen til å lede prosjekter på en måte som gir rask og varig verdi, er mer kritisk enn noen gang. Half Double-metodikken er utformet for å maksimere prosjekteffekten gjennom tre kjerneelementer – effekt, flyt og lederskap. I dette blogginnlegget, som er det siste i en serie på tre, ser vi nærmere på ledelseselementet i Half Double. Dette elementet fokuserer på hvordan effektivt lederskap kan drive prosjektets suksess og sikre at alle involverte parter er engasjerte og motiverte gjennom hele prosjektets livssyklus.

Half Double: Effektelementet kort forklart

Prosjekter vokser stadig i omfang og kompleksitet, og utfallet av disse påvirker virksomheter mer enn noensinne. Da bør også evnen til å levere ikke bare på tid og budsjett, men også på verdi, stå i fokus. Half Double-metodikken har som ambisjon å maksimere prosjekteffekten, og er bygget opp rundt tre kjerneelementer – effekt, flyt og lederskap. Hvert av disse elementene inneholder en rekke praksiser og verktøy for å effektivt drive prosjektet fremover. Dette blogginnlegget er det første i en serie på tre blogginnlegg hvor vi vil gå gjennom hvert kjerneelement i metodikken. Her ser vi på hvordan effekt-elementet i Half Double gjør det mulig for prosjekter å levere raskere verdi tidlig.

Gjør Half Double-metodikken en forskjell i praksis?

Tempoet i endring og innovasjon avtar ikke. Evnen til raskt å levere verdi gjennom prosjekter er blitt en avgjørende faktor for virksomheters suksess. Her kommer Half Double-metodikken inn i bildet, som en hybrid tilnærming til prosjektledelse som har vist seg å gjøre en betydelig forskjell for små- og mellomstore bedrifter, samt store organisasjoner på tvers av ulike sektorer og industrier. I dette blogginnlegget ser vi nærmere på effekten av Half Double, og går igjennom høydepunktene fra siste forskningsrapport fra Universitetet i Aarhus.