De 5 mest populære blogginnleggene første halvår

Kompetanseutvikling

3 min. lesning

Hver uke har vi som mål å publisere nyttig innhold på smidigbloggen. Snart fem måneder har gått siden vi lanserte bloggen, og vi har hatt en stabil vekst av lesere. Dette viser at interessen rundt smidig og digitalisering er stor, og vi håper at denne bloggen er med på å inspirere deg i din arbeidshverdag.

Under finner du en oversikt over de fem mest leste blogginnleggene siden lansering.

1. 3 populære sertifiseringer for deg som jobber med IT-prosjekter

Jobber du med IT-prosjekter og ønsker en sertifisering i prosjektledelse?

I dette blogginnlegget ser vi nærmere på våre tre mest populære sertifiseringer for IT-prosjektledelse; PRINCE2 Agile®, IT Project Professional og Leading SAFe®.


Hold deg oppdatert på hva som skjer i smidigverden - abonner på smidigbloggen.


2. Hva gjør en Agile Coach?

Selv om mange organisasjoner fullt eller delvis har implementert smidige miljøer er det mange som ikke klarer å utnytte potensialet i det smidige rammeverket. En Agile Coach hjelper virksomheter, team og enkeltpersoner å ta i bruk smidige praksiser og metoder. Han eller hun kan gå inn i forskjellige roller avhengig av oppgaven og hvor i transformasjonsreisen virksomheten står.

I dette blogginnlegget forklarer vi hva en Agile Coach gjør, hvorfor vi trenger en og viser hvorfor rollen er nødvendig.

3. Når prosjekter blir smidige, bør da prosjekteierskapet bli mer agilt?

Smidige metoder introduserer ingen store og grunnleggende forskjeller i hvordan en skal utøve rollen som prosjekteier, men en tilpasning er nødvendig.

I dette blogginnlegget ser vi på hva som skjer med den viktige prosjekteierrollen når flere prosjekter benytter smidig metodikk.

4. Slik jobber du iterativt i henhold til AgileSHIFT®

AgileSHIFT inneholder en enkel iterativ metode som kan brukes som et utgangspunkt for team som ikke allerede har dette på plass.

I dette blogginnlegget ser vi nærmere på hva det vil si å jobbe iterativt basert på AgileSHIFT.

5. Project Management eller Product Management

Smidig tenkning og metodikk har over tid endret måten å utvikle produkter og tjenester på.

I dette blogginnlegget deler vi noen refleksjoner om prosjektledelse og produktledelse, og gir deg noen innspill på hva som kreves for å lykkes med smidige styringsmodeller.

Mer og bedre innhold i halvåret som kommer

I halvåret som kommer vil vi jobbe videre med å publisere enda mer faglig innhold. Vi vil fortsette å fokusere på temaer innenfor smidig og digitalisering, og gi deg tips og råd om konkrete utfordringer du kan støte på når du bruker eller innfører smidig. Vi vil også holde deg oppdatert om aktuell informasjon om vanlige erfaringsbaserte praksiser, og samtidig gi deg siste nytt fra forskningsfronten.

En stor takk til deg som har fulgt oss siden oppstart, sendt inn spørsmål eller kommet med tips til nytt innhold. Vi håper du vil fortsette å følge oss videre.

Abonner på smidigbloggen


Christine jobber som Inbound Marketing Manager i Metier OEC og har tidligere jobbet som journalist i USA. Hun er ansvarlig for at vi produserer nyttig informasjon og fagstoff relatert til prosjektledelse for å bistå alle som jobber i og med prosjekter. Christine har studert media og kommunikasjon på University of South Florida, er sertifisert i PRINCE2 Foundation og har en diplomgrad i prosjektledelse fra SKEMA Business School.