Velkommen til smidigbloggen, bloggen for deg som ønsker å jobbe smartere

Kompetanseutvikling

2 min. lesning

Lurer du på hvordan du og ditt team kan levere mer brukerorienterte løsninger eller hvordan din virksomhet kan jobbe på en mer formålstjenlig måte? Ser du etter konkrete råd og gode historier fra folk som har ledet endringsprosjekter i organisasjoner som ville bli smidigere?

Denne bloggen gir deg tipsene du trenger for å jobbe smartere. Om du allerede har tatt i bruk nye rutiner og etablert nye roller, eller om du er helt fersk og begynner din "smidig-reise", så vil denne bloggen hjelpe deg på veien.

Uansett om du har flere års erfaring eller er helt fersk i gamet, så vil du få tips og råd om konkrete utfordringer du kan støte på når du bruker eller innfører smidig. Vi vil holde deg oppdatert på aktuell informasjon om vanlige erfaringsbaserte praksiser, og samtidig gi deg siste nytt fra forskningsfronten.

Varierte innlegg

Innleggene vil komme i ulike formater – artikler, videoer, podcaster - og de vil bli presentert av våre erfarne medarbeidere basert på kunnskapen de har tilegnet seg ute i oppdrag i forskjellige bransjer.


Hold deg oppdatert på hva som skjer i smidigverden - abonner på smidigbloggen.


Slik følger du smidigbloggen

For å holde deg oppdatert på siste nytt fra bloggen, kan du følge oss på flere måter:

Hvem står bak smidigbloggen?

Smidigbloggen.no er ledet av et team av smidig-eksperter i Metier, som i dag er en ledende partner for verdidrevet utvikling og endring. I over 40 år har vi hjulpet private og offentlige virksomheter med å skape varige verdier gjennomføre gode prosjekter og å bli mer digitale og bærekraftige.

New Call-to-action


Emmanuelle har bistått mange komplekse organisasjoner både i Norge og internasjonalt (Frankrike og Tyskland). Emmanuelle er en engasjert prosjektleder/seniorrådgiver som i over 18 år har bidratt til både å effektivisere teknologitunge prosesser og implementere IT-løsninger, både i privat og offentlig sektor.


Likte du dette blogginnlegget? Da tror vi at disse også passer for deg

Hva tar vi med oss fra Oslo Business Forum 2023?

Etter to inspirerende dager på Oslo Business Forum, sitter vi igjen med mye inspirasjon, nye ideer og perspektiver. Verdenskjente talere har delt sine refleksjoner av hva det betyr å «Thrive in Chaos» - som var årets tema. Her er noen av våre hovedinntrykk fra disse to dagene, og til slutt, noen tanker og refleksjoner vi gjør oss. Vi har vært innom mange spennende og store temaer som AI, klimaendringer, ledelse, teamarbeid, innovasjon, disrupsjon, bærekraft og hvordan vi kan gjenoppfinne kapitalismen i en verden som brenner. Ikke små temaer som lar seg løse på en dag, men vi sitter allikevel igjen med en følelse av optimisme. Selv om kaos kan være skummelt, så kan det også by på muligheter.

Tips til mer effektive presentasjoner for deg som jobber i smidig team

Smidige metoder har blitt stadig mer populære. Det er ikke rart, for de er effektive for prosjektstyring og teamarbeid. Smidige metoder, som Scrum eller Kanban, legger vekt på fleksibilitet, samarbeid og kontinuerlig forbedring. I denne konteksten kan gode presentasjoner spille en viktig rolle. En god presentasjon kan støtte smidige prinsipper og fasilitere kommunikasjonen innad i teamet og med interessenter. I dette blogginnlegget gir vi deg noen tips for å forbedre presentasjoner du lager når du jobber i team som følger smidige metoder.

De 10 mest leste blogginnleggene dette halvåret

Hvert halvår er det spennende å dykke ned i statistikken og analysere hva som har fanget interessen til våre lesere. Vi får et innblikk i hva folk virkelig bryr seg om og hva de ønsker å fordype seg i. Det er ikke overraskende at temaer som AI-teknologi, Scrum og ulike smidige metoder troner øverst på listen denne gangen. Her finner du de mest leste blogginnleggene. God lesing!