Velkommen til smidigbloggen, bloggen for deg som ønsker å jobbe smartere

Smidige metoder

2 min. lesning

Lurer du på hvordan du og ditt team kan levere mer brukerorienterte løsninger eller hvordan din virksomhet kan jobbe på en mer formålstjenlig måte? Ser du etter konkrete råd og gode historier fra folk som har ledet endringsprosjekter i organisasjoner som ville bli smidigere?

Denne bloggen gir deg tipsene du trenger for å jobbe smartere. Om du allerede har tatt i bruk nye rutiner og etablert nye roller, eller om du er helt fersk og begynner din "smidig-reise", så vil denne bloggen hjelpe deg på veien.

Uansett om du har flere års erfaring eller er helt fersk i gamet, så vil du få tips og råd om konkrete utfordringer du kan støte på når du bruker eller innfører smidig. Vi vil holde deg oppdatert på aktuell informasjon om vanlige erfaringsbaserte praksiser, og samtidig gi deg siste nytt fra forskningsfronten.

Varierte innlegg

Innleggene vil komme i ulike formater – artikler, videoer, podcaster - og de vil bli presentert av våre erfarne medarbeidere basert på kunnskapen de har tilegnet seg ute i oppdrag i forskjellige bransjer.


Hold deg oppdatert på hva som skjer i smidigverden - abonner på smidigbloggen.


Slik følger du smidigbloggen

For å holde deg oppdatert på siste nytt fra bloggen, kan du følge oss på flere måter:

Hvem står bak smidigbloggen?

Smidigbloggen.no er ledet av et team av smidig-eksperter i Metier OEC, som i dag er en ledende partner for verdidrevet utvikling og endring. I over 40 år har vi hjulpet private og offentlige virksomheter med å skape varige verdier gjennomføre gode prosjekter og å bli mer digitale og bærekraftige.

Abonner på smidigbloggen


Emmanuelle har bistått mange komplekse organisasjoner både i Norge og internasjonalt (Frankrike og Tyskland). Emmanuelle er en engasjert prosjektleder/seniorrådgiver som i over 18 år har bidratt til både å effektivisere teknologitunge prosesser og implementere IT-løsninger, både i privat og offentlig sektor.


Likte du dette blogginnlegget? Da tror vi at disse også passer for deg

10 gode podcaster om smidige metoder

Det skjer mye i det smidige miljøet og det kan tidvis være vanskelig å henge med. Det å høre på podcaster er en genial måte å holde seg oppdatert på. Det er utrolig hvor mye man kan tilegne seg uten den store innsatsen, bare ved å ha en podcast på øret. Her kommer vår 10-på-topp-liste over podcaster som vi kan anbefale på det varmeste. Dette er ikke i prioritert rekkefølge, men enkelt og greit gode podcaster som det er verdt å sjekke ut.

Hva tar vi med oss fra Oslo Business Forum 2022?

Vi er proppfulle av nye tanker og innsikt etter to dager på Oslo Business Forum 2022. En rekke verdenskjente foredragsholdere har alle gitt sin fortolkning av hva Future Focused Leadership er. Her er hovedpunktene fra noen av dem, og til sist noen refleksjoner vi gjør oss om det vi hørte – basert på vår kontekst i Norge.

Planning poker – også for de uten pokerfjes

Smidige prosjekter byr på masse spenning og dynamikk – til og med i form av kortspill. Agile team har derfor innsett at de ved siden av å skrive kode også kan more seg på jobb med å spille en form for poker. Poker har en lang og noe lyssky historie. Men i den smidige prosjektverden har dette kortspillet et helt annet formål enn å vinne motspillerens poker-chips. I et smidig perspektiv brukes poker til planlegging av oppgaver som gjenstår å fullføre. Så her kan man ikke forvente en royal flush, og det kan spilles uten å bruke solbriller – for de som ikke har pokerfjes.