10 gode podcaster om smidige metoder

Smidige metoder

4 min. lesning

Det skjer mye i det smidige miljøet og det kan tidvis være vanskelig å henge med. Det å høre på podcaster er en genial måte å holde seg oppdatert på. Det er utrolig hvor mye man kan tilegne seg uten den store innsatsen, bare ved å ha en podcast på øret.

Her kommer vår 10-på-topp-liste over podcaster som vi kan anbefale på det varmeste. Dette er ikke i prioritert rekkefølge, men enkelt og greit gode podcaster som det er verdt å sjekke ut.

1. Leading Agile

Her finner du mye god og praktisk informasjon om stort og smått i det agile universet. Fra praktiske Scrum-Master tips, til hvordan du som Product Owner holder oversikt over din backlog, og hvordan du kjører store, smidige transformasjoner. https://www.leadingagile.com/podcast/

2. Boss Level

Boss level har en fantastisk serie intervjuer med spennende mennesker, blant andre Rutger Bregman, Christopher Avery, Henrik Kniberg og Stanley McChrystal. Her får du dype samtaler om relevante, men kanskje litt smale temaer. Noe for den litt mer avanserte agilisten.
https://www.bosslevelpodcast.com/


Gratis e-bok: Få en oversikt over de meste brukte smidige metodene


3. Agile Uprising

Her blir det snakk om alle mulige emner. Blant annet har de intervjuet nesten samtlige som har skrevet under på det smidige manifestet. Bare dette bidrar til at den rykker inn på en topp 10 liste for oss, men i tillegg har de serier med temaer hvor de går grundig gjennom smidige metoder. Ekstremt nyttig for de aller, aller fleste. https://agileuprising.libsyn.com/

4. Agile Coaching Network

Agile Coaching Network er en månedlig webcast-begivenhet der verten Ray Arell inviterer lyttere til å delta i diskusjoner om ulike spennende temaer.
https://www.agilealliance.org/agile-coaching-network/

5. Agile FM

Jon Kern, Arie Van Bennekum, Adam Braus, Gerald M. Weinberg, Woody Zuill, Dave West, Ron Jefferies, Jeff Patton, Lyssa Adkins, Ken Schwaber, … for å nevne noen. Det er virkelig en imponerende gjesteliste man finner i arkivene til AgileFM. Her kan du til enhver tid velge å bruke en halvtime sammen med en av de store i den smidige verden.
https://agile.fm/agilefm

6. Agile for Humans

Ryan Ripley er en Scrum Trainer som har laget over 100 podcaster. Han har lykkes med å få tak i noen veldig spennende gjester. For å nevne noen, kan vi anbefale #107, hvor Kent Beck snakker om XP.
https://ryanripley.com/agile-for-humans/

7. Deliver it

Deliver It er en podcast for smidige produkteiere. Verten Cory Bryan og gjester kommer med sine erfaringer og ideer om hvordan de kan forbedre rollen og teknikkene de bruker for å levere verdi innenfor en smidig ramme. Programmet samler relevante nyheter, diskusjoner og tilbakemeldinger rundt et sentralt tema på en morsom måte.
https://deliveritcast.com/

8. Scrum Master Toolbox

Her har vi en enormt produktiv mann ved navn Vasco Duarte, som produserer en podcast hver dag - mandag til fredag. Vasco Duarte er en av drivkreftene bak #noestimates og har også skrevet boken «NoEstimates: How To Measure Project Progress Without Estimating».
https://scrum-master-toolbox.org/

9. Smidigpodden

Norsk podcast som utforsker smidig / agile ledelse, organisering og kultur, og hva dette kan bety for organisasjoner. Deres gjester er anerkjente aktører fra den smidige verden i Norge. https://smidigpodden.no/

10. Den Agile Podcast

Bare navnet bidrar til at denne havner på topp 10-listen. Igjen en dansk, agil podcast. Første episode starter med å se nærmere på det smidige manifestet før den går videre inn på temaer som blant annet Scrum, SAFe og teams.
http://denagilepodcast.dk/

God lytting!

Vil du vite mer om smidige metoder? Last ned vår gratis e-bok: Det smidige landskapet. I denne e-boken får du oversikt over de mest brukte smidige metodene og hvilke målgrupper og oppgaver hver og en av dem egner seg best til.

Last ned gratis e-bok som gir deg en oversikt over de mest brukte smidige metodene


Ronja jobber som tekstforfatter og innholdsprodusent i Metier OEC, og sørger for å få frem de gode historiene om verdiene som skapes hos oss. Hun er en dreven skribent med bred erfaring innen innholdsproduksjon, redaksjonelt arbeid, oversettelse og markedsføring. Ronja har en master i litteraturvitenskap, og er spesielt interessert i populærlitteratur, digital kultur og engelskspråklig litteratur. På fritiden finner du henne ofte på en god konsert, eller på tur i Østmarka.


Likte du dette blogginnlegget? Da tror vi at disse også passer for deg

Smidige prinsipper kan gi mer verdi for pengene

Alle drømmer vi om å få mest mulig ut av hver investert krone. Så hvorfor er det så vanskelig i praksis? Endringstakten i samfunnet er stadig økende, og tid er penger. Det å komme raskt ut til brukerne, være seg om de er interne eller eksterne med rett innhold, er derfor en av de viktigste driverne vi ser. Virksomheter har sjeldent uendelig med ressurser å sette inn for å løse ett problem, så hvordan velger vi riktig tiltak?

Hva tar vi med oss fra Oslo Business Forum 2022?

Vi er proppfulle av nye tanker og innsikt etter to dager på Oslo Business Forum 2022. En rekke verdenskjente foredragsholdere har alle gitt sin fortolkning av hva Future Focused Leadership er. Her er hovedpunktene fra noen av dem, og til sist noen refleksjoner vi gjør oss om det vi hørte – basert på vår kontekst i Norge.

Planning poker – også for de uten pokerfjes

Smidige prosjekter byr på masse spenning og dynamikk – til og med i form av kortspill. Agile team har derfor innsett at de ved siden av å skrive kode også kan more seg på jobb med å spille en form for poker. Poker har en lang og noe lyssky historie. Men i den smidige prosjektverden har dette kortspillet et helt annet formål enn å vinne motspillerens poker-chips. I et smidig perspektiv brukes poker til planlegging av oppgaver som gjenstår å fullføre. Så her kan man ikke forvente en royal flush, og det kan spilles uten å bruke solbriller – for de som ikke har pokerfjes.