10 gode podcaster om smidige metoder

Kompetanseutvikling

4 min. lesning

Det skjer mye i det smidige miljøet og det kan tidvis være vanskelig å henge med. Det å høre på podcaster er en genial måte å holde seg oppdatert på. Det er utrolig hvor mye man kan tilegne seg uten den store innsatsen, bare ved å ha en podcast på øret.

Her kommer vår 10-på-topp-liste over podcaster som vi kan anbefale på det varmeste. Dette er ikke i prioritert rekkefølge, men enkelt og greit gode podcaster som det er verdt å sjekke ut.

1. Leading Agile

Her finner du mye god og praktisk informasjon om stort og smått i det agile universet. Fra praktiske Scrum-Master tips, til hvordan du som Product Owner holder oversikt over din backlog, og hvordan du kjører store, smidige transformasjoner. https://www.leadingagile.com/podcast/

2. Boss Level

Boss level har en fantastisk serie intervjuer med spennende mennesker, blant andre Rutger Bregman, Christopher Avery, Henrik Kniberg og Stanley McChrystal. Her får du dype samtaler om relevante, men kanskje litt smale temaer. Noe for den litt mer avanserte agilisten.
https://www.bosslevelpodcast.com/


Gratis e-bok: Få en oversikt over de meste brukte smidige metodene


3. Agile Uprising

Her blir det snakk om alle mulige emner. Blant annet har de intervjuet nesten samtlige som har skrevet under på det smidige manifestet. Bare dette bidrar til at den rykker inn på en topp 10 liste for oss, men i tillegg har de serier med temaer hvor de går grundig gjennom smidige metoder. Ekstremt nyttig for de aller, aller fleste. https://agileuprising.libsyn.com/

4. Agile Coaching Network

Agile Coaching Network er en månedlig webcast-begivenhet der verten Ray Arell inviterer lyttere til å delta i diskusjoner om ulike spennende temaer.
https://www.agilealliance.org/agile-coaching-network/

5. Agile FM

Jon Kern, Arie Van Bennekum, Adam Braus, Gerald M. Weinberg, Woody Zuill, Dave West, Ron Jefferies, Jeff Patton, Lyssa Adkins, Ken Schwaber, … for å nevne noen. Det er virkelig en imponerende gjesteliste man finner i arkivene til AgileFM. Her kan du til enhver tid velge å bruke en halvtime sammen med en av de store i den smidige verden.
https://agile.fm/agilefm

6. Agile for Humans

Ryan Ripley er en Scrum Trainer som har laget over 100 podcaster. Han har lykkes med å få tak i noen veldig spennende gjester. For å nevne noen, kan vi anbefale #107, hvor Kent Beck snakker om XP.
https://ryanripley.com/agile-for-humans/

7. Deliver it

Deliver It er en podcast for smidige produkteiere. Verten Cory Bryan og gjester kommer med sine erfaringer og ideer om hvordan de kan forbedre rollen og teknikkene de bruker for å levere verdi innenfor en smidig ramme. Programmet samler relevante nyheter, diskusjoner og tilbakemeldinger rundt et sentralt tema på en morsom måte.
https://deliveritcast.com/

8. Scrum Master Toolbox

Her har vi en enormt produktiv mann ved navn Vasco Duarte, som produserer en podcast hver dag - mandag til fredag. Vasco Duarte er en av drivkreftene bak #noestimates og har også skrevet boken «NoEstimates: How To Measure Project Progress Without Estimating».
https://scrum-master-toolbox.org/

9. Smidigpodden

Norsk podcast som utforsker smidig / agile ledelse, organisering og kultur, og hva dette kan bety for organisasjoner. Deres gjester er anerkjente aktører fra den smidige verden i Norge. https://smidigpodden.no/

10. Den Agile Podcast

Bare navnet bidrar til at denne havner på topp 10-listen. Igjen en dansk, agil podcast. Første episode starter med å se nærmere på det smidige manifestet før den går videre inn på temaer som blant annet Scrum, SAFe og teams.
http://denagilepodcast.dk/

God lytting!

Vil du vite mer om smidige metoder? Last ned vår gratis e-bok: Det smidige landskapet. I denne e-boken får du oversikt over de mest brukte smidige metodene og hvilke målgrupper og oppgaver hver og en av dem egner seg best til.

New call-to-action


Ronja jobber som tekstforfatter og innholdsprodusent i Metier. Her sørger hun for å få frem de gode historiene om verdiene som skapes hos oss. Hun er en dreven skribent med bred erfaring innen innholdsproduksjon, redaksjonelt arbeid, oversettelse og markedsføring. Ronja har en master i litteraturvitenskap, og er spesielt interessert i populærlitteratur, digital kultur og engelskspråklig litteratur. På fritiden finner du henne ofte på en god konsert, eller på tur med hunden i Østmarka.


Likte du dette blogginnlegget? Da tror vi at disse også passer for deg

Bruk smidige metoder for å forbedre trivselen i teamet

Mange virksomheter er organisert i mindre, tverrfaglige team som har ansvar for både utvikling og drift. Disse teamene har frihet til å ta beslutninger innenfor sitt område. Dette eierskapet gir teamet mulighet til å være kreative og finne ut av hvordan de best kan oppnå mål for sitt produkt. Med eierskap og beslutningsmyndighet følger også et ansvar for å levere. Det kan for mange i teamet oppleves som et stort ansvar, og press for å optimalisere fart, flyt og gi verdi til virksomheten og brukere kan føre til usunt stress for mange. Smidige metoder kan spille en betydelig rolle i å fremme et sunt og produktivt arbeidsmiljø i team. Her er 6 metoder og prinsipper det lønner seg å være bevisst på.

De 10 mest leste blogginnleggene denne våren

Denne våren har vi sett at et bredt spekter av temaer har vekket stor interesse blant våre lesere. Våre blogginnlegg har dekket alt fra dypdykk i konkrete smidige metoder og AI-implementering til ledelse og kommunikasjon. Vi har delt innsikt og praktiske råd som forhåpentligvis har vært både nyttige og inspirerende Her er de 10 mest leste blogginnleggene denne våren. God lesing!

3 prinsipper og praktiske tips for en vellykket fasilitering av dagssamling

Den vanlige måten å arrangere større seminarer på er å samle en mengde mennesker i en sal, ha et program med en rekke presentasjoner, ha pauser innimellom og forhåpentlig vis en god lunsj. Det er kanskje noen spørsmål underveis og hyggelig prat med en kollega eller fem når det er tid. Slike opplegg kan fungere bra, men det er krevende for publikum å kun sitte passivt og lytte lenge. Det er så lett å miste tråden når det vibrerer i telefonen eller det er en e-post du bare må sende. Kunne seminaret bli gjennomført på en helt annen måte? Kunne vi bruke selve rommet til noe annet enn kino-oppsett på stolene? Kunne vi bruke veggene? Kunne vi få mer variasjon og deltagelse, kanskje få tilbakemeldinger, vurderinger og synspunkter fra deltagerne? Jeg har gjennomført en del seminarer med et helt annet fasilitert opplegg. Her følger noen prinsipper og en konkret case som jeg håper kan inspirere.